Turbinen vandrer på mulighetens stier.

Dette barnehageåret har vi gått litt utenfor den vanlige boksen vår på Turbinen. Vi jobber kontinuerlig med å ikke bli værende i et spor bare fordi det går bra. Det er vel så bra og prøve noe nytt en gang i blant og vi er så heldige at vi har ansatte på Turbinen som kommer med ideer samt ansatte som blir med å prøve ut disse ideene.

Vi begynte i det små og startet med fellessamlinger hver fredag. Det går på rundgang hvilken base som har ansvar for fellessamlingen slik at alle baser får bidratt og prøvd seg. Vi har hatt eventyrfortellinger, togreiser og sangsamling. Det er tydelig at dette faller i smak hos barna det vi aldri har sett 50 barn sette seg sammen og vente i spenning på hva som skal foregå akkurat denne fredagen.

Vi har også begynt å bake vårt eget brød. Her var det nok noen ansatte som var litt skeptiske til hvordan vi skulle få til dette, men vi satte i gang. De første to ukene lagde personen som brant litt ekstra for denne ideen brødet, men deretter hadde basene bakeansvar en uke hver. Barna spiste veldig godt av det nybakte brødet og flere foreldre syntes nok det var litt ergerlig å gå på jobb til egen matpakke når det luktet så godt av fersk hjemmebakt brød i barnehagen. På årets sommerfest måtte vi jammen bake ekstra brød slik at foreldrene også fikk smake.

Ett av våre satsningsområder er den trygge starten. Vi tilbyr hjemmebesøk til alle nye barn, men hva med de barna som alt går på Turbinen og som skal bytte base til høsten. Vi jobber for å få trygge barn i barnehagen ved oppstart så da er det jo bare naturlig at vi tar med oss denne tankegangen videre i barnets barnehageliv. Vi bestemte oss derfor for å prøve noe nytt i juni måned. To formiddager i uken oppløste vi basene slik de var og satt sammen basene slik de er/var tenkt til høsten. Vi lagde en oversikt over hvilke barn som skulle være sammen og hvilke voksne som skulle være hvor. På denne måten hadde de barna som skulle begynne på Gass med seg en voksen fra Vind når det var gruppedag. Dette gjaldt alle barnegruppene og på denne måten fikk barna med seg en voksen de kjente ekstra godt inn på den nye basen hvor de også var sammen med barna og to voksne som de skal være sammen med for fult fra høsten av. Etter hver gruppedag ble det sendt ut informasjon til foreldrene via Vigilo slik at de kunne se hva barna hadde gjort på den aktuelle gruppen. Prosjektet ble godt mottatt av foreldrene når det bli informert om i forkant og etter å ha evaluert og justert i løpet av måneden har vi notert oss dette som en suksess og vi vil ta med oss tanken videre til neste barnehageår.

Legg igjen en kommentar